Blog

Thermo Movingui: schaarste biedt kansen!

In 2022 zijn er veel hardhoutsoorten, zoals Padoek en Afrormosia, die te kampen hebben met zowel schaarste als prijsstijgingen. Met trots stelt De Houtbeer een mooi en gelijkwaardig alternatief voor: Thermo Movingui!

Ontdek in deze blog wat Thermo Movingui precies is, welke voordelen en toepassingen dit product heeft alsook het aanbod van De Houtbeer!

04 juli 2022

Wat is Thermo Movingui?

Movingui is een hardhoutsoort afkomstig uit voornamelijk West-Afrika en bezit een natuurlijke duurzaamheidsklasse III. De bomen worden gemiddeld rond de 30 meter hoog, met uitschieters tot maximaal 50 meter. De stammen zijn tot 15 à 20 meter takkenvrij.

Net zoals Thermowood of Thermo Ayous, heeft Thermo Movingui een thermische behandeling gekregen. Het behandelde Thermo Movingui hoort hierdoor tot de hoogste duurzaamheidsklasse I, net zoals bijvoorbeeld Padoek. Thermowood en Thermo Ayous kunnen wat broos worden door de thermische behandeling, dit is echter niet het geval bij Thermo Movingui. Niet enkel stijgt de duurzaamheid aanzienlijk, Thermo Movingui blijft namelijk ook zijn hardheid en stevigheid behouden!

Onbehandelde Movingui heeft een geelbruine kleur. Door de behandeling krijgt Thermo Movingui een bruine kleur die na verloop van tijd vergrijst bij contact met UV-straling. 

Wil je graag weten wat thermisch behandelen exact inhoudt, waarom het uitgevoerd wordt en wat de voordelen ervan zijn? Lees het in één van onze vorige blogs!

Naar blog thermisch behandelen

Toepassing Thermo Movingui

Thermo Movingui is perfect te gebruiken als houten gevelbekleding. Om te beginnen neemt De Houtbeer de tand en groef planchet op in zijn assortiment. Later, zal ook het model in triple blokprofiel toegevoegd worden. Dit zijn beide modellen die zowel horizontaal als ook verticaal toegepast kunnen worden. 

Door de hoge duurzaamheid, stabiliteit en hardheid is deze houtsoort ook perfect te gebruiken als terrasplank of vlonderplank. De Thermo Movingui terrasplank kan je binnenkort dus ook terugvinden bij De Houtbeer!

 

Voordelen Thermo Movingui

Tot slot somt De Houtbeer graag nog even de voordelen van Thermo Movingui voor je op:

  • Hoogste duurzaamheidsklasse I
  • Enorm stabiel
  • Harde houtsoort
  • Mooie bruine kleur
  • Knoop– en noestvrij
  • Goedkoper alternatief voor Padoek of Afrormosia

Interesse in deze houtsoort?

Ben jij na het lezen van deze blog geïnteresseerd in Thermo Movingui maar heb je nog vragen over je eigen project? Contacteer dan onze klantendienst hier, we helpen je graag verder! Ben je zeker van je keuze? Bekijk dan ons aanbod op onze webshop via onderstaande knop!

Bekijk aanbod Thermo Movingui