Blog

dassoCTECH® Bamboe: het ideale alternatief voor hardhouten terrassen!

De Houtbeer werkt achter de schermen voortdurend aan de uitbreiding van zijn assortiment! Het gamma terrasplanken is momenteel al divers, maar we zijn verheugd om een ecologisch pareltje hieraan toe te kunnen voegen: dassoCTECH® Bamboe terrasplanken. Deze strakke terrasplank is niet alleen enorm duurzaam, maar is bovendien ook gemakkelijk te verwerken! 

De Houtbeer legt je in deze blog uit wat dit product precies is, wat de voordelen zijn en nog meer!

19 juli 2023

Wat is dassoCTECH® Bamboe?

Dasso is de wereldleider op het gebied van de bamboe-industrie, verwerking van bamboe en de aanleg van bossen gebeurt steeds in eigen beheer. Met dassoCTECH® verwerken ze hun gepatenteerde CeramiX® technologie om een zeer duurzame terrasplank te produceren waarvan de kern uit bamboe bestaat.

Het productieproces is ingewikkeld en bestaat uit meerdere stappen. In een notendop kan je stellen dat de vezels van de bamboeplant gepersvormd worden tot een zeer harde en stabiele terrasplank die nagenoeg niet te onderscheiden is van natuurlijk hout. De duurzaamheidsklasse van de uiteindelijke plank bedraagt 1. De planken zijn bovendien al behandeld met 1 laag Woca Exterior olie, zonder regelmatige behandeling zal ook deze plank vergrijzen zoals alle houtsoorten. Kortom, deze Bamboe plank is het ideale alternatief voor steeds schaarser wordende hardhouten varianten!

Voordelen dassoCTECH® Bamboe

Door het gebruik van de CeramiX® technologie, bekom je een zeer harde en duurzame plank! Hieronder een overzicht van alle voordelen:

  • Zeer ecologische en duurzame bron (Bamboe)
  • Hoogste duurzaamheidsklasse (1)
  • Harde planken
  • Stabiele planken
  • Brandbestending klasse A / Bfl-s1 (DIN EN 13501-1:2010)
  • Termietresistent 
  • Schimmelbestendig
  • Afgewerkt met 1 laag Woca Exterior olie
  • Tot 25 jaar garantie als de planken op de juiste manier geplaatst en onderhouden worden (vraag naar de voorwaarden)

Doordat de planken uiterst hard, recht én stabiel zijn, zijn ze perfect te combineren met de nagenoeg onzichtbare B-fix clips. Hierdoor kan je je terras op een zeer strakke manier afwerken! Termietresistent én schimmelbestendig betekent dat de planken perfect gebruikt kunnen worden in vochtige omgevingen zoals aan bijvoorbeeld een zwembad!

 

Waarom is Bamboe ecologisch?

Een Bamboeplant is na 4 à 6 jaar volgroeid, terwijl dit bij hardhout gemiddeld tot 100 jaar kan duren. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld. Bovendien sterft Bamboe niet af na het kappen waardoor er geen sprake is van ontbossing.

Door zijn hardheid, densiteit en stabiliteit heeft deze dassoCTECH® Bamboe terrasplank ook de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Bij correcte plaatsing en juist onderhoud, gaat de plank dus meer dan 25 jaar mee! Simpelweg gesteld: hoe langer een product meegaat, hoe langer het duurt om het te moeten vervangen én hoe minder snel er weer geïnvesteerd dient te worden in een nieuw terras. 

Daarnaast is Bamboe ook gemakkelijk recycleerbaar. Het kan verwerkt worden in spaanplaten of het kan een grondstof zijn voor een biomassa-installatie om groene stroom op te wekken. Kortom, allemaal ecologische eigenschappen waardoor ook De Houtbeer fan is van dit product!

Hoe de Bamboe terrasplanken verwerken?

Zoals we al eerder vermeldden, zijn deze planken perfect te combineren met de nagenoeg onzichtbare B-fix clips. Hierdoor kan je net zoals bij andere stabiele houtsoorten, de Bamboe terrasplanken blindelings bevestigen. We raden aan om een hardhouten keperwerk te voorzien om de 40 cm zodat je een stevige structuur hebt waar de planken op gemonteerd kunnen worden.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het B-fix bevestigingssysteem!

 

Interesse in dassoCTECH® Bamboe terrasplanken?

Ben jij na het lezen van deze blog geïnteresseerd in Bamboe terrasplanken maar wil je het product eerst ook fysiek voelen en zien? Via onze webshop kan je gemakkelijk stalen bestellen die naar je worden opgestuurd. Of heb je nog vragen over je eigen project? Contacteer dan onze klantendienst hier, we helpen je graag verder!

Ben je zeker van je keuze? Bekijk dan ons aanbod via onderstaande knop!

Bekijk Bamboe terrasplanken