Blog

Beresterk werk: Buren bouwen een tuinafscheiding in Thermo Ayous triple blokprofiel!

Begin dit jaar bestelden twee buren uit Born (Nederland) Thermo Ayous planken in het triple blokprofiel om hun gemeenschappelijke erfschutting te bouwen. Via deze blog blikken we even terug op het resultaat en op hun ervaring met De Houtbeer.

01 maart 2023

Van voorbereiding tot bestelling in dé online houthandel!

Eén van de buren had reeds een gefinaliseerd tuinontwerp. Hierin werd een schutting voorzien waarin Thermo Ayous in het triple blokprofiel werd verwerkt. Deze houtsoort is enorm duurzaam en gemakkelijk te verwerken. Het is licht in gewicht, maar behoort door de thermische behandeling tot dezelfde duurzaamheidsklasse als andere tropische hardhoutsoorten! 

Na overleg met de buurman, bleek er ook interesse te om zijn kant van de erfscheiding hiermee te bekleden. En zo geschiedde, de buren bekeken de verschillende opties in de gebruiksvriendelijke webshop van De Houtbeer. Na eerdere goede ervaringen was dit voor hun 'the way to go'! Al snel bleken ze beiden overtuigd van het triple model met een dikte van 20 mm. Ze telden samen uit hoeveel planken er benodigd waren en berekenden de totaalprijs voor hun project via onze webshop! Vooraleer er werd overgegaan tot bestelling, namen ze nog even contact op met de klantendienst: de buren plaatsten liefst beiden een aparte bestelling die dan als één geheel geleverd werd. Uiteraard was dit geen probleem! Ze plaatsten elk hun bestelling die in overleg netjes en ineens geleverd werd bij de handige klussers.

 

Klussen tot een mooi resultaat!

Samen staken ze de handen uit de mouwen en gebruikten ze de gemeenschappelijke palen om de twee zijden te bekleden met de triple blokprofielplanken. De beschikbare lengtes kwamen perfect uit voor de klussers waardoor ze besloten om de planken horizontaal en in wildverband te plaatsen. De planken werden afgekort zodat ieder stuk telkens netjes in het midden van de paal uitkwam. Het resultaat spreekt boekdelen: de sfeerverlichting en beplanting in combinatie met het hout geeft een strakke look aan de tuin! Ook De Houtbeer is fan deze prachtige creatie.

Supertip: Heb je eventueel toch lengteverlies of zaagverlies met de Thermo Ayous triple planken? Dan kan je dit gebruiken om bijvoorbeeld een bloembak te maken zodat je dezelfde stijl kan doortrekken naar andere plaatsen in je tuin!

Terugblik

Beide buren blikken tevreden terug op hun aankoop bij De Houtbeer. Na een eerdere bestelling van Padoek vlonderplanken overtuigde de ene buurman de andere om ook voor dit project beroep te doen op De Houtbeer: "De persoonlijke service en duidelijke communicatie waren hierin zeker doorslaggevend. Niet enkel de producten zijn kwalitatief, er wordt altijd meegedacht en bovendien gebeurde de levering netjes en in overleg!" 

De twee handige klussers hebben alle materialen netjes volgens de voorschriften verwerkt waardoor de gemeente Born twee pareltjes van tuinen rijker is!