Blog

Triple gevelbekleding, drie keer raak!

Het triple blokprofiel heeft enorm aan populariteit gewonnen als model onder de houten gevelbekleding. Niet alleen oogt het zeer mooi, de planken kunnen bovendien veelzijdig ingezet worden!

In deze blog leggen we je precies uit wat triple gevelbekleding is en geven we je drie redenen om te kiezen voor dit profiel waar ook De Houtbeer zeer enthousiast over is!

28 april 2021

Wat is het triple blokprofiel?

Het triple blokprofiel is een model onder de gevelbekledingsplanken en wordt veelvuldig toegepast voor het bekleden van gevels, bijgebouwen, tuinhuizen, overkappingen, lounges,... Daarnaast kan je deze plank ook gebruiken voor het maken van omheiningen of een accentmuur.

"Triple" verwijst naar de drie gelijke delen waarin de plank onderverdeeld is. De plank straalt hierdoor het effect van afzonderlijke latten in een gesloten systeem uit. Het grote voordeel ten opzichte van afzonderlijke latten, is dat de plaatsingssnelheid beduidend hoger ligt! 

Drie redenen om te kiezen voor gevelbekleding in het triple blokprofiel!

 

1 - Beschikbaar in verschillende houtsoorten

Je bent niet beperkt tot één houtsoort, maar kan kiezen voor het hout dat het dichtst bij jouw stijl en smaak aanleunt.
De Houtbeer biedt momenteel volgende houtsoorten in dit model aan, met elk hun eigen niveau van strakheid en robuustheid:

Thermowood (Grenen/Vuren)

Thermowood is eigenlijk Grenen of Vuren dat thermisch behandeld werd. Deze houtsoorten zijn hiertoe uitermate geschikt. Door deze behandeling krijgt de levensduur van het hout namelijk een enorme boost waardoor ook deze houtsoorten langdurig inzetbaar zijn in buitentoepassingen. Daarnaast is de thermische behandeling een milieuvriendelijk proces dat De Houtbeer alleen maar kan toejuichen! Thermowood heeft een strak en robuust uiterlijk doordat het nog noesten of kwasten in het hout bevat.

Thermo Ayous

Ayous is een Afrikaanse houtsoort die door de duurzame thermische behandeling enorm geschikt is om buiten te gebruiken. Ten opzichte van thermisch behandeld Grenen of Vuren vind je in Ayous geen noesten of kwasten waardoor het nog nét iets strakker en moderner is dan Thermowood. De prijs van het Thermo Ayous ligt wel hoger dan het Thermisch behandeld Grenen of Vuren. 

Wil je meer te weten komen over thermisch behandelen en de voordelen ervan? Bekijk onze blog hier:

Bekijk blog

2 - Verschillende diktes mogelijk

Naast het verschil in houtsoort heb je ook de mogelijkheid om de dikte van het profiel te kiezen. Hoe dikker het profiel, hoe meer “schaduweffect” je krijgt. 

In het geval van duurzaamheid speelt de dikte van het profiel geen grote rol. Het voordeel van een dikker profiel is dat je een grotere overspanning kan realiseren bij het maken van bijvoorbeeld een schutting. 

Afhankelijk van de beschikbaarheden, heeft De Houtbeer verschillende diktes van deze plank in het triple blokprofiel voorradig:

  • 20 mm
  • 24 / 25 mm
  • 30 mm
  • 32 mm

 

3 - Verticaal of horizontaal

Indien je kiest voor het triple profiel, kan je deze zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Je kiest dus voor de look die jij het mooiste vindt!

Hou er wel rekening mee dat als je voor verticale gevelbekleding kiest, je dubbel keperwerk moet voorzien achter de gevelbekleding. Verticale gevelbekleding wordt namelijk geplaatst op een horizontaal keperwerk. Om een goede afwatering te bekomen, kun je dus best nog een extra verticaal keperwerk voorzien achter het horizontaal keperwerk. Dit komt de duurzaamheid van je gevelbekleding alleen maar ten goede!

 

 

Heb je interesse in het Triple blokprofiel?

Onze drie redenen verduidelijken dat er enorm veel mogelijk is met het triple blokprofiel om tot de look te komen die jij het mooiste vindt! Daarnaast zorgt het plaatsingsgemak ten opzichte van afzonderlijke latten die gebruikt worden om tot dezelfde look te bekomen, er bovendien voor dat ook De Houtbeer zeer enthousiast is over dit model!

Wil ook jij graag aan de slag met het triple blokprofiel maar heb je nog vragen over je eigen project? Contacteer dan onze klantendienst hier. We helpen je graag verder!
Ben je zeker van je keuze? Bekijk dan ons aanbod via onderstaande knop!

Bekijk het aanbod